KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 49 kr, fritt över 499 kr.
 
Passionscrème med honey comb och grillad vit choklad

Passionscrème med honey comb och grillad vit choklad

Inlägg av: Ingrid Kommentarer: 0

Honeycomb
200 g strösocker
5 msk ljus sirap
2 tsk bikarbonat
Att doppa i: Smält vit choklad

Vit choklad att ”grilla”

Passionscrème
Crème fraîche 34 %
Frystorkat passionsfruktpulver från Fresh as

Att garnera med
Provensalska vildblommor från Herbaria
Frystorkade mandarinklyftor från Fresh as, eller frystorkad ananas

Honey comb: Smält socker och sirap i en stekpanna och tillsätt bikarbonat när sockret börjar bli brunt och doftade. Om du känner dig osäker finns det många videoklipp på Youtube att studera. Sockret börjar direkt bubbla när du tillsätter bikarbonaten, så var försiktig. Häll upp massan i en låg form. När den kallnat bryter du den i bitar. Jag doppade ena änden på bitarna till desserten i smält vit choklad. Resten kan du äta som godis, smula och tillsätta t.ex. till glass.

Grillad vit choklad: Smält den vita chokladen, och fortsätt värma på medelvärme samtidigt som du rör runt, tills chokladen får färg och börjar dofta. Häll upp och låt den stelna och smula den därefter i så stora bitar du önskar.

Passionscrème: Blanda noggrant crème fraîche och passionsfruktpulver och låt blandningen vila, gärna ett par timmar så att passionsfruktpulvret får svälla och ge smak.

Plating: Lägg en klick av crèmen på tallriken och gör en swosh med en matsked. Garnera med smulor av vit choklad. Fördela frystorkade mandarinklyftor (smulade och hela) och provensalska vildblommor på crèmen.

En fantastisk dessert med allt – krisp, sötma, syra, beska. Gudagott i alla lägen.

Skriv en kommentar

@Instagram