Du är här Allt Gott > All > Passionscrème med honey comb och grillad vit choklad

Passionscrème med honey comb och grillad vit choklad

by Niklas Münch

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Honeycomb 200 g strösocker5 msk ljus sirap 2 tsk bikarbonatAtt doppa i: Smält vit choklad Vit choklad att ”grilla” PassionscrèmeCrème fraîche 34 %Frystorkat passionsfruktpulver från Fresh as Att garnera med Provensalska vildblommor från HerbariaFrystorkade mandarinklyftor från Fresh as

Instructions

Honey comb
Smält socker och sirap i en stekpanna och tillsätt bikarbonat när sockret börjar bli brunt och doftade. Om du känner dig osäker finns det många videoklipp på Youtube att studera. Sockret börjar direkt bubbla när du tillsätter bikarbonaten, så var försiktig.
Häll upp massan i en låg form. När den kallnat bryter du den i bitar. Jag doppade ena änden på bitarna till desserten i smält vit choklad. Resten kan du äta som godis, smula och tillsätta t.ex. till glass.

Grillad vit choklad
Smält den vita chokladen, och fortsätt värma på medelvärme samtidigt som du rör runt,  tills chokladen får färg och börjar dofta. Häll upp och låt den stelna och smula den därefter i så stora bitar du önskar.

Passionscrème
Blanda noggrant crème fraîche och passionsfruktpulver och låt blandningen vila, gärna ett par timmar så att passionsfruktpulvret får svälla och ge smak.
Lägg en klick av crèmen på tallriken och gör en swosh med en matsked. Garnera med smulor av vit choklad. Fördela frystorkade mandarinklyftor (smulade och hela) och provensalska vildblommor på crèmen.

En fantastisk dessert med allt – krisp, sötma, syra, beska. Gudagott i alla fall.
 

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x