Du är här Allt Gott > Recept > Måltid > Efterrätt > Äppelflan gjord på smördeg

Äppelflan gjord på smördeg

by Ingrid Münch

Äppelpaj gjort på smördeg

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.7/5
( 3 voted )

Ingredients

  • Sockerlag1 dl vatten1 dl socker Ca 5 g Frystorkat Passionsfruktpulver från Fresh AsFlanEtt paket smördegTunt skivat smörTunt skivade äppleEv. lite kanel att strö på flanet

Instructions

Koka upp vatten med sockret långsamt tills det löses upp och sockerlagen blir lätt trögflytande. Låt svalna i kylen. Blanda med passionsfruktspulver. Vispa så att eventuella klumpar löses upp.

Rulla ut smördegen på bakplåtspapper och skär en kant ca 3 cm in runt om. På så sätt får du en hög fin kant efter gräddningen.
Lägg på de tunt skivade äpplena och det tunt skivade smöret. 
Grädda tills flanet fått fin färg i 225 grader.

Värm på sockerlagen så den blir trögflytande och skeda den över äpplena. 

Tips: Spara eventuellt överbliven sockerlag till en drink eller en mocktail.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x