Du är här Allt Gott > All > Mandarin med hallon, yoghurt och rabarbersås

Mandarin med hallon, yoghurt och rabarbersås

by Fresh as

Mandarin med hallon, yoghurt och rabarbersås

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Yoghurtkräm
  • 450 g osötad filtrerad grekisk yoghurt (utgångspunkt 700 g yoghurt)
  • 1,5 dl rabarber (se nedan)
  • 30 g flytande honung
  • 1,5 gelatinblad
  • 6 serveringsringar
  • Rabarber
  • 200 g rabarber i bitar
  • 4 dl vatten
  • 100 g strösocker
  • Myntaolja
  • 50 g färsk mynta
  • 0,75 dl druvkärnolja
  • Till servering
  • Hela Hallon från Fresh As
  • Mandarinklyftor från Fresh As

Instructions

Yoghurtkräm
Blanda yoghurt och honung, justera sötman om det behövs. Mjuka upp gelatinbladet i iskallt vatten. Värm vätskan från rabarbern och tillsätt gelatinbladet. Rör tills gelatinet är helt upplöst. Tillsätt en fjärdedel av rabarbervätskan till yoghurten och blanda snabbt, tillsätt resten och blanda väl. Häll i ringarna och ställ in dem i kylskåpet över natten.

Rabarber
Låt ingredienserna koka upp och sjud dem 20 min. Häll allt i en mixer och kör tills allt mixats. Sila bort ev fasta trådar.

Myntaolja
Blanchera myntan hastigt i kokande vatten och lägg den därefter direkt i isvatten. Tryck ut vattnet och lägg bladen i en mixer. Tillsätt oljan och mixa 3 min. Sila och förvara i en flaska med pip i kylskåpet.

Till servering:
Hela hallon och mandarinklyftor från Fresh as.

Stjälp upp yoghurtkrämen på en tallrik. Garnera med myntaolja längs krämens ytterkant. Garnera med Fresh as hallon och mandarinklyftor och en liten kvist mynta.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x