Marängsviss Vispgrädde Marängsviss Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut marängsmeten 1 cm tjockt. Grädda/torka i 90° varm ugn i 1,5–2 tim, eller tills marängen är krispig. Låt den svalna och bryt den därefter i mindre bitar. Vispgrädde Vispa grädden med florsocker och vanilj till ett relativt fast skum. Blanda försiktigt marängbitar, vispad grädde och frukter i en stor skål. Servera med ätbara blommor.
Ingredienser
Jordgubbsmaräng
100 g rumstempererade äggvitor
100 g strösocker
Några droppar pressad citron
10 g Frystorkat Jordgubbspulver från Fresh As
2 dl vispgrädde
40 g florsocker
1 tsk vaniljpasta
Frystorkade Hallon och Frystorkade Jordgubbar och eventuellt färska bärInstruktioner
Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaften till ett hårt skum. Tillsätt sockret gradvis tills allt är blandat. Tillsätt därefter jordgubbspulvret och fortsätt vispa tills smeten är glansig och fast.
Frystorkade hallon och jordgubbar och eventuellt färska bär
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
163
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Fresh as maränger
Subscribe
0 Comments