Till 4 personer
800 g grytbitar från nöt, skuret i tärningar
3 msk ghee
3 gula lökar, skivade på längden
3 vitlöksklyftor, fint hackade
100 g rotfrukter, ansade och tärnade
2 msk tomatpuré
3 tomater, tärnade
3 dl oxbuljong
3 msk Tajine Marrakesh (Herbaria)
200 g potatis, skalad och tärnad
Havssalt
Svartpeppar Trio Noir (Herbaria)
Tillbehör: 1 tajine (marockansk lergryta), römertopf eller stekgryta
Förberedelsetid: 20 min / tillagningstid: 1 tim 40 min
Hetta upp tajinen, värm ghee, tillsätt lök och vitlök och bryn det. Lägg i köttet och bryn tills köttsaften kokat in och köttet är lätt brynt. Tillsätt rotfrukterna och låt dem brynas med en stund, tillsätt därefter tomatpuré. Tillsätt tomater, oxbuljong och Tajine Marrakesh. Lägg på locket, fyll kallt vatten i öppningen på locket och tillaga ca 1,5 tim på låg värme. Tillsätt den tärnade potatisen och låt stå på spisen ytterligare 10 min. Smaka av med salt och peppar och servera gärna med ris.