Trio noir – svartpeppar från tre regioner

Pepparspecialitet med svarta pepparkorn från tre regioner – ekologiska kryddor
Beskrivning: Elegant och harmonisk pepparkomposition med karakteristiska smaker från tre regioner (Malabarkusten/Indien, Killindi/Tanzania, Sri Lanka).
Förpackning: Stapelbar burk med aromskydd à 75 g.
Ingredienser: Svartpeppar från den indiska Malabarkusten, Tanzania och Sri Lanka. Från kontrollerade ekologiska odlingar.
art.nr 05004200
Tips: ”Trio Noir” mals över rätten först när den är färdig för att den kostbara pepparen inte ska brännas eller få besk smak.

Heribarias svartpeppar Trio Noir är ett bra exempel på hur terroiren påverkar smaken på kryddor. Svartpepparblandningen innehåller peppar från tre regioner. Indien, Tanzania och Sri Lanka. En härligt nördig peppar med andra ord. Har du pepparen hemma prova att identifiera de olika sorterna.

Indien: Svartpepparen är medelstark och har en varm, blommig och fruktig arom
Tanzania: Svartpepparen har en fin skärpa och jordig ton, en arom med toner av ingefära och kardemumma
Sri Lanka (Ceylon): Svartpepparen har kraftig hetta och skärpa och en stark fyllig arom

Beroende på skörd och förhållanden kan de tre olika sorterna ha något annan smak.

 

EU_Organic_Logo_Colour_rgb

När det gäller de rena kryddorna från Herbaria läggs stor vikt vid att förmedla att smaken är beroende av terroiren, på samma sätt som vid vinodling. Herbarias har ett nära samarbete direkt med odlarna. Den ekologiska marknaden är ingen anonym massmarknad. Att sträva efter transparens i tillverkningen är ett absolut måste för filosofin bakom ekologiskt tänk. Ekologisk odling kräver en arbetsinsats utöver det vanliga och djupgående kunskap om naturens regleringsmekanismer. Genom våra inköp av ekologiskt odlade råvaror engagerar vi oss globalt för att arbetsplatser inom lantbruket ska finnas kvar samt för ansvarsfulla relationer med rättvisa priser.

Förslag på recept där kryddan passar

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer