Lax på cederplanka med Six Spices och Good Old Mild Curry

Till 4 personer
600 g laxfilé
6 msk ghee
2 tsk Six Spices (Herbaria)
1 liten chili, finhackad
2 gula lökar, fint hackade
500 g muskotpumpa, tärnad
350 g kikärtor, kokta
2 msk Good Old Mild Curry (Herbaria)
2 tomater, hackade
3 msk yoghurt
Havssalt
Svartpeppar Trio Noir (Herbaria)
1 tsk dill, finhackad
1 tsk persilja, finhackad
3 msk olivolja
Tillbehör: 2 cederplankor

Lägg plankorna i blöt i vatten. Hetta upp ghee, tillsätt Six Spices, chili och lök och fräs tills löken är ljust brun. Lägg i pumpa och kikärtor och låt det fräsa med 3 min. Tillsätt curry, tomater och yoghurt och låt allt sjuda ca 10 min tills pumpan är mjuk. Krydda med salt. Dela fisken i fyra lika stora bitar. Krydda med salt, peppar och örter. Pensla ena sida på plankorna med olja och lägg på fiskfiléerna. Ställ in i 180° varm ugn i ca 10 min.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer