
Vild potatissallad med Bella Buljong
Recept av Hans Gerlach
(Förberedelsetid: 15 min / tillagningstid: 20 min)
Till 4 personer
1 kg färskpotatis
bergsalt
1 tsk kummin (Herbaria)
2 gula lökar
ca 400 g persiljerot
morötter, små rovor eller gulbetor
1–2 msk Bella Buljong (Herbaria)
2 msk pepparrot (färskriven eller på burk)
6 msk vitvinsvinäger
6 msk rapsolja
Trio Noir (Herbaria)
1 näve kryddörter (t.ex. körvel, krasse, persilja, gräslök, gurkört, ängssyra)
Skölj potatisen och koka dem ca 20 min i rikligt med vatten kryddat med rikligt med salt samt kummin. Skala och hacka under tiden lökarna. Skala soppgrönsakerna och skär dem i tunna skivor på en mandolin. Låt 3 dl vatten koka upp med 1 rågad msk Bella Buljong, tillsätt grönsakerna till den heta buljongen, låt den koka upp ännu en gång och ta kastrullen från värmen.
Häll bort vattnet på potatisen, låt den ånga av, skala och skär potatisen i skivor – gärna direkt ner i buljongen.
Tillsätt pepparrot, vinäger och rapsolja. Smaka av med Bella Buljong, salt och peppar. Låt salladen dra minst 10 min. Smaka av igen före servering. Skölj örterna och hacka dem grovt. Lägg upp salladen i en skål och vänd ner örterna.