Tacos med curry-rom-kyckling, avokadosalsa och Calypso Tropical Curry

Till 4 personer
Tacos och kyckling:
3–4 cm ingefära
125 g smör
3 msk aprikosmarmelad
3 msk honung
1 msk sojasås
4 cl mörk rom
1 msk Calypso Tropical Curry (Herbaria)
600 g kycklingfilé
1 msk olja
Havssalt
125 g rökt ost (t ex rökt Knockanore eller Scamorza)
1/2 isbergssallatshuvud
8 majstacoskal
1 dl crème fraîche
Avokadosalsa:
1 mogen avokado
3 kvisttomater
1 salladslök
1/2 knippe koriander
1 msk pressad lime
1 msk olivolja
Hot’n Spicy (Herbaria)

Förberedelsetid: 40 min / tillagningstid: 1 min / dragningstid: 5 min
Curry-rom-kyckling: Skala och hacka ingefäran, koka upp den tillsammans med smör, aprikosmarmelad, honung, sojasås, rom och Calypso Tropical Curry. Ta kastrullen från värmen. Skär köttet i strimlor och fräs det hastigt på hög värme i en stekpanna med 1 msk olja. Salta. Låt köttet dra ca 5 min i den heta marinaden (den får inte koka). Riv osten på den grova sidan på rivjärnet, strimla salladen.
Avokadosalsa: Dela avokadon, ta ur fruktköttet och hacka det fint. Dela tomaterna i fyra delar, ta bort kärnorna, tärna fruktköttet. Skär löken i ringar. Hacka koriandern. Blanda alla ingredienser med limesaft och olivolja och smaka av med salt och Hot’n Spicy.
Värm tacoskalen i 150° varm ugn. Fördela sallad och kycklingkött i skalen. Servera med crème fraîche, avokadosalsa och rökt ost.