Salladssås med Cubebepeppar, salt, citron – frisk med blommiga toner

salladssås med cubebepeppar

Till salladen: Koka upp vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen efter att du skurit bort stjälken tätt intill själva huvudet. Det gör att det blir lättare att peta loss bladen när du ska lägga upp salladen. Låt kålen koka ett par minuter och lägg den sedan i iskallt vatten så kokningen avstannar. Peta bort bladen ett och ett, eventuellt med hjälp av en tandpetare. Skölj ärtskotten och skär dem ungefär lika långa. Placera ut brysselkålsbladen, klicka i salladssås och lägg på ärtskotten i ett rutmönster.

Salladssås
Créme fraîche
Vispgrädde
Salt
Citronsaft
Cubebepeppar från Herbaria

Blanda ingredienserna och avsmaka mängden Cubebepeppar, salt samt citronsaft noga. Salladssåsen ska ha en tydlig friskhet och syra – och blommig hetta från cubebepepparen.

Den här salladssåsen i de fina broccolibladen kan pryda ett bufféfat men du kan också servera den i en skål bredvid. Alternativt servera salladsåsen som dipsås till färska eller kokta grönsaker.  Kombinationen citron, salt och peppar är underskattad, den enkla är ofta gott nog! Byt gärna ut cubebepeppar mot någon annan pepparsort, tänk bara på att välja peppar med riktigt hög kvalitet och köp alltid hela pepparkorn och mal dem själv.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer