logo

Red hot chili med Red Hot Chili Curry och svartpeppar Trio Noir

Till 4 personer
1 kg nötbog
100 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk olivolja
1 tsk mald spiskummin
1 msk ungersk paprika, söt (Herbaria)
1 msk mejram
2 tsk Red Hot Chili Curry (Herbaria)
2 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong
800 g tomater på burk
2 dl veteöl
1 burk kidneybönor (ca 200 g nettovikt)
Havssalt
Svartpeppar Trio Noir (Herbaria)
4 cl whisky

Förberedelsetid: 30 min / tillagningstid: 70 min
Tärna nötköttet i 2 cm stora tärningar och sidfläsket i 5 mm stora tärningar. Skala lök, vitlök och morötter och skär allt i stora tärningar. Fräs sidfläsket en kort stund i olivolja – använd en djup panna. Tillsätt köttet och bryn det tillsammans med sidfläsket. Salta och peppra, ta upp kött och sidfläsk ur pannan. Fräs lök och vitlök i det heta fettet i ca 5 min. Tillsätt morötterna och krydda med spiskummin, paprika, mejram och Red Hot Chili Curry. Fräs i 5 minuter och tillsätt tomatpurén. Tillsätt buljong, tomater och öl. Lägg åter ner köttet och låt det sjuda på svag värme, utan lock, i 50 min.
Rör till sist ner kidneybönorna, låt sjuda ytterligare 10 min och smaka av med salt, Trio Noir, Red Hot Chili Curry och whisky.

Date: februari 01, 2013