Red hot chili med Red Hot Chili Curry och svartpeppar Trio Noir

Till 4 personer
1 kg nötbog
100 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk olivolja
1 tsk mald spiskummin
1 msk ungersk paprika, söt (Herbaria)
1 msk mejram
2 tsk Red Hot Chili Curry (Herbaria)
2 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong
800 g tomater på burk
2 dl veteöl
1 burk kidneybönor (ca 200 g nettovikt)
Havssalt
Svartpeppar Trio Noir (Herbaria)
4 cl whisky

Förberedelsetid: 30 min / tillagningstid: 70 min
Tärna nötköttet i 2 cm stora tärningar och sidfläsket i 5 mm stora tärningar. Skala lök, vitlök och morötter och skär allt i stora tärningar. Fräs sidfläsket en kort stund i olivolja – använd en djup panna. Tillsätt köttet och bryn det tillsammans med sidfläsket. Salta och peppra, ta upp kött och sidfläsk ur pannan. Fräs lök och vitlök i det heta fettet i ca 5 min. Tillsätt morötterna och krydda med spiskummin, paprika, mejram och Red Hot Chili Curry. Fräs i 5 minuter och tillsätt tomatpurén. Tillsätt buljong, tomater och öl. Lägg åter ner köttet och låt det sjuda på svag värme, utan lock, i 50 min.
Rör till sist ner kidneybönorna, låt sjuda ytterligare 10 min och smaka av med salt, Trio Noir, Red Hot Chili Curry och whisky.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer