Rådjursstek späckad med svarta oliver och Skogslycka, Karljohanpolenta och Trio Noir

Till 4 personer
1,2 kg rådjursstek
50 g svarta oliver, delade och urkärnade
2 msk Skogslycka (Herbaria)
120 g smör
1 cl portvin
0,5 dl oxbuljong
3 msk olivolja

Förberedelsetid: 25 min / tillagningstid: 1 tim / dragningstid: 40 min
Putsa steken och späcka den med oliver. Gnid in steken i Skogslycka. Bryn den i smör och stek i 185° varm ugn i 20 min. Ös ofta med skyn. Lägg steken på en tallrik, täck den med aluminiumfolie och låt den vila.
Sås: Kyl ner skyn och ta bort fettlagret överst. Tillsätt portvin och oxbuljong och låt koka samman till halva mängden. Mixa till sist såsen under tiden olivoljan tillsätts.

Karljohanpolenta med Trio Noir

Till 4 personer
6 dl oxbuljong
100 g polenta, grov
2 g Karljohansvamp, skivad torkad
Havssalt
Svartpeppar Trio Noir (Herbaria)
Mald muskotnöt
1 msk crème fraîche

Koka upp 3 dl av oxbuljongen med svampen. Blanda polentan med resten av buljongen (kall). Rör ner polentablandningen i den kokande buljongen. Minska värmen. Låt sjuda under lock i ca 30 min. Rör om ofta. Krydda med salt, peppar och muskot. Blanda till sist ner crème fraîche.