Krämig sötpotatissoppa med Black Magic curry

Krämig sötpotatissoppa med Black Magic
Recept av Hans Gerlach

(Förberedelsetid: 20 min / tillagningstid: 15 min)

Till 4 personer
750 g sötpotatis eller hokkaidopumpa
1 lök
3 cm ingefära (30 g)
2 msk smör eller rapsolja
bergsalt
Trio Noir (Herbaria)
1 tsk Black Magic curry (Herbaria)
1 l grönsaksbuljong av Bella Buljong (Herbaria)
1 knippe gräslök eller 2 salladslökar
2–3 msk crème fraîche (eller kokosmjölk)

Skala sötpotatis och lök och tärna båda till 2–3 cm stora kuber. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor tvärs över fibrerna. Fräs bådadera under lock på svag värme i smör i 5 minuter. Krydda med salt, Trio Noir och Black Magic direkt från början. Tillsätt grönsaksbuljong och låt sjuda i 15 minuter tills sötpotatisen och löken är mjuka.
Hacka gräslöken fint. Mixa soppan till en puré, smaka av och servera. Garnera med crème fraîche och gräslök, strö över Black Magic.

Tips: Skala 300 g potatis, skär dem till 1 cm stora tärningar och stek dem med salt, peppar och 2 msk olja i 10 minuter tills de är knapriga. Strö på den färdiga soppan.

Kryddtips: Jaipurs färger ger soppan en julinspirerad kanelton, och sydamerikanska Mapuche Fire tillför rökig mustighet och hetta.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer