Till 4 personer
1 kg högrev
1 msk Jaipurs Färger (Herbaria)
1 tsk havssalt
2 tsk vitlök, finhackad
2 msk vit balsamvinäger
1 msk ghee
200 g gul lök, hackad
20 g tomatpuré
2,5 dl oxbuljong
Förberedelsetid: 15 min / tillagningstid: 2 tim
Skär köttet i ca 2,5 cm stora tärningar. Rör samman Jaipurs Färger, salt, vitlök och balsamvinäger till en pasta. Hetta upp ghee, tillsätt löken och fräs den tills den blir glansig. Tillsätt kryddpastan, fräs 1 min under omrörning. Lägg ner köttärningarna och rör tills köttsaften ångat bort och köttet är täckt med kryddpastan. Rör ner tomatpurén och fyll på med buljong. Låt allt sjuda 1,5 tim, eller tills köttet är mört. Smaka av med salt. Servera med jasminris.