Grönsallad i parmesankorgar med Tryffellycka

Till 4 personer
Parmesankorgar:
200 g finriven parmesanost
1 tsk Tryffellycka (Herbaria)
Bönsallad:
100 g vita bönor (kokta)
1 dl passerade tomater
1 vitlöksklyfta
1 liten rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
Havssalt
Svartpeppar Trio Noir (Herbaria)
Sallad:
Salladsblad och örter efter säsong
1–2 tsk Tryffellycka (Herbaria)
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
50 g groddar

Förberedelsetid: 40 min / tillagningstid: 28 min
Värm ugnen till 200° (varmluft 180°). Lägg bakplåtspapper på en plåt. Strö ut fyra lika stora rundlar ost på papperet, krydda med Tryffellycka och grädda dem gyllengula mitt i ugnen i ca 8 min. Ta ut rundlarna en och en, lägg dem direkt över en kaffekopp som vänts upp och ner och forma dem till korgar. Låt svalna. Koka upp bönorna med de passerade tomaterna. Skala vitlök och lök, hacka dem fint och blanda med bönorna. Ta bönorna från värmen och smaka av med rödvinsvinäger, olivolja, salt och Trio Noir. Skölj salladsbladen och örterna och slunga dem torra. Dela bladen i lagom stora bitar, plocka bladen på örterna. Rör ut Tryffellycka med 1 msk hett vatten. Blanda i balsamvinäger och olivolja och smaka av. Låt salladsblad och örter dra i dressingen. Fördela bönsalladen på 4 tallrikar, ställ en parmesankorg ovanpå, fyll den med sallad och garnera med groddar.