Dipsåser – med Doften av Macchia, Tajine Marrakesh, Cajun Spices och Hot’n Spicy

Foto: sos-design ® Germany

Goda dipsåser att använda som tillbehör till grillat och sallader. Recepten kommer från olika regioner i världen.

Färskost från Medelhavet med Doften av Macchia
120 g färskost, rumstempererad
1 msk gräddfil
1 msk gräslök, fint skuren
1 msk riven parmesanost
1 tsk Doften av Macchia (Herbaria)
Salt
Svartpeppar Trio Noir (Herbaria)
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Marockansk dip med svarta bönor och Tajine Marrakesh
50 g svarta bönor, blötlagda i 8 timmar
1 msk olivolja
½ gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk japansk söt soja
2 tsk Tajine Marrakesh (Herbaria)
0,5 dl hönsbuljong
Salt
Koka bönorna mycket mjuka. Hetta upp olivolja och fräs lök och vitlök lätt tills den blir mjuk, tillsätt bönor, soja och kryddor. Tillsätt önskad mängd buljong, smaka av med salt.

Sydstats-avokadodip med Cajun Spices
2 mogna men fasta avokador, i små tärningar
2 schalottenlökar, fint hackade
1 röd paprika, fint tärnad
1 tsk färsk koriander, fint hackad
1 liten mogen tomat, fint tärnad, utan kärnor
Saften av en lime
2 msk olivolja
Cajun Spices, mald (Herbaria)
Blanda alla ingredienser och krydda med Cajun Spices.

Amerikansk tomatrelish
2 roma-tomater, fint tärnade, utan kärnor
Saften av en lime
2 salladslökar, skurna i sneda skivor
1 msk färsk koriander, fint hackad
1 tsk agavesirap
Svartpeppar Trio Noir (Herbaria)
Salt
Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.

Indisk yoghurt-mynta-raita
250 g yoghurt, 10%
2 msk färsk mynta, strimlad
Lite smulad Hot’n Spicy torkad chili (Herbaria)
Blanda yoghurt och mynta, krydda med chili. Servera iskall.