Vitlöksbröd med Pizza e pasta – Staffan Rosvall

”Gjorde ett vitlöksbröd som var helt magiskt häromdagen med örter och Pizza e pasta-kryddan från Herbaria. Det blev otroligt gott”.

25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 msk Pizza e pasta
4 msk olivolja
4 st rivna vitlöksklyftor
Ca 6-7 dl vetemjöl

Alla kryddor från Herbaria

Blanda ut jästen med vattnet, tillsätt alla kryddor och salt samt 2 av vitlöksklyftorna . Ta 2 msk olivoljan i vätskan, blanda resten med 2 st rivna vitlökar att pensla brödet med efter gräddning.

Montera ner mjölet i vätskan och knåda tills degen är smidig och slät. Jäs i ca 45-50 min.

Platta ut degen på ett bakplåtspapper i en 2 cm hög cirkel. Skåra med kniv 16 bitar. Låt jäsa i 30 min. Starta grillen med pizzasten på ca 250 grader. Baka av brödet i grillen med en liten skål vatten i ca 15-20 min eller tills brödet har 96 grader innertemperatur. Pensla med vitlöksoljan och strö på lite Pizza e pasta krydda. Kyl ner på galler och avnjut med lite vitlökssmör.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer