Vit pizza, fyllning kryddad med Andalimanpeppar

Vit pizza med grönt och räkor

Pizzadeg (750 g)
Räcker till ca 6 långpannor

Ca 400 g vetemjöl (tillsätt efter hand)
5 g jäst
10 g socker
15 g salt
1 dl olivolja
Ca 2 dl kallt vatten

Pizzadeg: Blanda alla torra ingredienser i en matberedare eller köksmaskin med degblandaren monterad (maskinen behöver ha en kraftig motor), tillsätt vatten och olja under tiden maskinen går. Blanda till en blank slät deg, täck den med en fuktig duk och låt den vila i kylskåpet tills den ska användas, gärna ett till två dygn eller mer. Du kan använda den direkt men resultatet blir absolut bäst om den får vila. Om du inte har tid att vänta, använd ljummet vatten i degen.

Fyllning:
Zucchini, tunna skivor på längden, skurna med mandolin
Hjärtsallad, delad i tunna klyftor
Blomkålshuvud (del av), skiva tunt
Körsbärstomater, dela
Rödlök, hackad
Pressad lime
Brieost, skivad

Räkröra:
Crème fraîche
Osötad Dijonsenap
Salt
Pressad lime
Andalimanpeppar från Herbaria

Korianderolja:
Koriander, färsk
Olivolja
Havssalt
Andalimanpeppar från Herbaria

Korianderolja: Mixa koriandern med olivolja tills du får en helt jämn illgrön olja. Smaka av med salt och mortlad andalimanpeppar.

Kavla ut pizzadeg tunt till en långpanna (degen räcker till 6 långpannor). Fördela fyllningen på pizzabottnen, börja med rödlöken och fyll på med resten. Avsluta med att ringla olivolja på pizzan. Grädda mitt i 350 grader varm ugn.

Garnera den gräddade pizzan med små salladsblad fyllda med räkblandningen och ringla över korianderolja. Pressa över lime eller servera med limeklyftor.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer