Tunnbröd med kummin och koriander

Krispigt tunnbröd med kummin och koriander
Recept av Hans Gerlach

(Förberedelsetid: 30 min / tillagningstid: 5 min / jäsningstid: 70 min)

Till 4 personer
1/4 tsk torrjäst
1 dl ljummet vatten
ca 130 g vetemjöl
1/3 tsk bergsalt
1/2 tsk koriander (Herbaria) grovt mortlad
1/2 tsk kummin (Herbaria) grovt mortlad
1 msk mild olivolja
lite mjöl till bakbordet

Rör ut jästen i ljummet vatten. Blanda mjöl, bergsalt, koriander och kummin i en skål. Gör en fördjupning i mitten och tillsätt jäst och vatten. Blanda lite mjöl med vattnet och låt jäsa i 10 minuter. Fortsätt på detta sätt att tillsätta lite mjöl i taget tills degen är blandad. Tillsätt därefter olivolja och knåda degen på mjölat bakbord tills den är mjuk, elastisk och slät. Lägg på en bakduk och låt degen vila en timme.
Dela degen i 4 delar och forma dem till bollar. Kavla ut dem till tunna kakor. Grädda på medelhög värme i en stor stekpanna på spisen tills det bildas blåsor i brödet. Vänd brödet och grädda ytterligare 2–3 minuter.

Tips: Servera med Färskost från Medelhavet med Doften av Macchia, Sydstats-avokadodip med Cajun Spices eller Marockansk dip med svarta bönor och Tajine Marrakesh. Se våra receptkort ”Dipsåser – med Doften av Macchia, Tajine Marrakesh, Cajun Spices och Hot’n Spicy” eller www.alltgott.se/recept

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer