Torsk- och räkbullar med grönsakscurry och Mild Wild Green

Foto: sos-design ® Germany

Till 4 personer
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1/4 röd paprika
2 msk ghee
Havssalt
Hot’n Spicy (Herbaria)
250 g räkor
250 g torskfilé
1 msk Dijonsenap
1 msk majonnäs
Grönsakscurry:
100 g av vardera sockerärtor, gröna bönor, Pak Choi, grön paprika, broccoli, purjolök
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 msk ghee
1 msk råsocker
1,5 msk Mild Wild Green Curry (Herbaria)
2 dl kokosmjölk
3 msk rostade cashewnötter
Havssalt

Förberedelsetid: 40 min / tillagningstid: 20 min
Bullar: Hacka 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta och paprikan. Fräs allt en kort stund i 1 msk ghee. Krydda med salt och Hot’n Spicy, låt svalna i kylskåpet. Hacka räkorna grovt. Tärna torskfilén och kör den 10 sek i matberedaren. Blanda ner den kryddade gheen, räkor, senap och majonnäs. Forma små bullar. Stek dem antingen 4 min i lite ghee eller ångkoka dem 10 min.
Grönsakscurry: Ansa alla grönsaker och skär dem i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka vitlök och lök fint, fräs löken i 1 msk ghee och 1 msk socker. Tillsätt Mild Wild Green Curry, låt den fräsa med en kort stund och tillsätt kokosmjölken. Tillsätt grönsakerna efter 4 min, lägg på lock och låt allt sjuda 5 min till. Smaka av. Hacka cashewnötterna och strö dem över curryn.