Till 4 personer
1 vitlöksklyfta, grovhackad
1 tsk indonesisk Långpeppar (Herbaria), grovmald
2 dl kokosmjölk
2 dl äppeljuice
3,5 dl oxbuljong
Hot’n Spicy (Herbaria), mortlad
1/2 gul lök
10 g ingefära
2 bitar putsad fransyska à 200 g
Förberedelsetid: 40 min / tillagningstid: 20 min / dragningstid: 54 min
Värm ugnen till 150°. Lägg vitlök, långpeppar, kokosmjölk, äppeljuice, oxbuljong och chili i en skål. Riv lök och ingefära fint på ett rivjärn och blanda ner allt noggrant. Lägg ner köttet och låt det marineras 24 tim. Ta upp köttet och torka det torrt. Häll marinaden i en kastrull, låt den koka upp och sjuda i 10 min. Passera och låt den koka in tills hälften återstår. Stek köttet 10 min i ugnen, ta ut det ur ugnen och ställ in ugnen på grill. Pensla den inkokta marinaden på köttet och ställ in det 2 min i ugnen. Vänd på köttet, pensla även den andra sidan med marinaden och ställ in det 2 min i ugnen. Fortsätt på detta sätt tills marinaden är slut och köttet fått en knaprig yta. Skiva köttet.