
Till 4 personer
4 små ankbröstfiléer (180 g/st)
5 dl torrt rödvin
3 msk balsamvinäger
1 msk skogshonung
1 msk salt
3 msk rårörsocker
1 tsk Black Magic Curry (Herbaria)
1 tsk Vit Urskogspeppar (Herbaria)
Potatisstomp:
500 g fast potatis
1 dl kokosmjölk
1 dl grädde
1 msk Good Old Mild Curry (Herbaria)
Förberedelsetid: 30 min / tillagningstid: 55 min
Surstek på ankbröst: Lägg ankbröstfiléerna i väl saltat vatten och låt dem dra i 6 min. Koka samman rödvin, vinäger, honung, salt, socker, Black Magic Curry och peppar i 10 min.
Ta upp bröstfiléerna ur vattnet och låt dem sjuda 15 min i rödvinet.
Potatisstomp: Tvätta potatisarna, skala och dela dem i halvor eller fjärdedelar. Koka dem i saltat vatten i ångkokare eller i en kastrull, tills de är mjuka. Ta kastrullen från värmen, häll bort vattnet och låt dem ånga av i en skål. Hetta upp kokosmjölk, grädde och Good Old Mild Curry. Häll den varma kokosblandningen över potatisen, mosa den grovt med en gaffel och smaka av. Ställ in ugnen på grill, lägg bröstfiléerna med skinnsidan uppåt på en plåt och grilla dem knapriga 4–6 min. Kontrollera noga att de inte bränns vid. Koka upp rödvinsblandningen, smaka av och servera den till ankbröstfiléerna och potatisen.