Sparrissallad Vilda Hilda

Foto: sos-design ® Germany

Till 4 personer
1 kg vit sparris
2–3 medelstora färskpotatisar eller en fast sort
2 kokta ägg
4 msk solrosolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk rårörsocker
3 msk flingsalt
1 msk Vilda Hilda från (Herbaria)

Förberedelsetid: 40 min / tillagningstid: 10 min / dragningstid: 2 tim
Skölj sparrisen och skala den (börja vid knoppen). Spara skalet och den nedersta biten till buljongen. Häll 2 liter vatten i en vid kastrull, tillsätt salt och socker, skalet och den nedersta biten på sparrisen och låt vattnet koka upp. Ta upp skalen och den nedersta biten på sparrisen. Sjud sparrisen ca 4 min. Ta upp sparrisen och låt den svalna i kylskåpet.
Blanda 1 msk Vilda Hilda med 2 msk hett sparrisvatten och låt det dra 5 min. Rör först ut med vinäger, sedan med olja till en vinägrett. Skala och dela de kokta äggen. Hacka vitan och gulan fint var för sig. Skala potatisen, skär den i små tärningar och koka den nästan mjuk i sparrisvattnet.
Lägg upp den kalla sparrisen på ett fat, fördela vinägrett Vilda Hilda över. Strö på ägg- och potatistärningar. Förbered minst 2 timmar före servering så att vinägretten ger smak åt sparrisen.