Snabb Magic Chicken-soppa
Recept av Hans Gerlach
(Förberedelsetid: 20 min / tillagningstid: 15 min)
Till 4 personer
500 g kycklingfiléer (alt. lårfilé eller blandade bitar)
300 g soppgrönsaker
2 gula lökar
1–2 msk Magic Chicken (Herbaria), mortlad
2 msk mjöl
2 msk olivolja
1,25 dl vitvin
150 g nudlar (t.ex. mini penne)
Skär kycklingdelarna i 2 cm stora tärningar, med eller utan skinn. Ansa grönsakerna, skala och skär dem i skivor. Blanda kycklingbitarna med mjöl i en skål och skaka bort överflödigt mjöl i ett durkslag.
Bryn kycklingbitarna ljust gyllenbruna i olivolja. Krydda med 1 msk Magic Chicken, tillsätt grönsakerna och låt dem brynas med en kort stund. Tillsätt vitvinet och rör om. Tillsätt 1 l vatten, låt koka upp och tillsätt penne, låt allt koka så länge som anges på pastaförpackningen. Smaka av med Magic Chicken och servera.
Kryddtips: Magic Chicken ger soppan en fin grundsmak, när det gäller avsmakningen kan du variera med andra kryddor för att ge soppan en annan ton. Smaka av med Tryffellycka och du får en höstkycklinggryta; med Tajine Marrakesh förflyttas du smakmässigt till Marocko.