Små julbröd med marsipan-Eiswein-fondue – med Mysgubben

Foto: sos-design ® Germany

Till 4–6 personer
De små bröden:
50 g torkade fikon
100 g sultanasrussin (små)
100 g mald mandel
4 msk Mysgubben (Herbaria)
150 g mjukt smör
150 g honung
2 ägg
8 g bakpulver
Ca 500 g vetemjöl
250 g kesella (10%)
Marsipanfondue:
100 g mandelmassa
2 msk Whiskylikör
1 tsk Mysgubben (Herbaria)
1 äggula
1 msk florsocker
2 dl Eiswein

Hacka fikonen, blanda dem med sultanasrussin, mandel och Mysgubben. Vispa smör, honung och ägg pösigt. Blanda bakpulver och mjöl och tillsätt det växelvis med kesella och den torkade frukten, och knåda degen väl.
Forma degen till 4 cm tjocka rullar. Skär 6 cm långa bitar, platta till dem. Vik den ena sidan till hälften över den andra så att de ser ut som bröd. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt, lägg de små bröden med 2 cm avstånd på plåten. Grädda 15 minuter i 180° varm ugn. Låt svalna och förvara lufttätt minst två veckor så att smaken utvecklas.
Marsipanfondue: Riv mandelmassan och blanda den till en slät smet med Whiskylikör och Mysgubben. Vispa äggula, florsocker och Eiswein tjockt och luftigt i vattenbad. Blanda ner marsipanblandningen. Häll såsen i en liten gryta. Doppa små bitar av bröden i marsipanfonduen och njut av smakerna.

 

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer