logo

Saté på gös- och rödingfilé med risotto på dinkelris och Neptuns Dröm

Till 4 personer
Fisk:
1 rödingfilé à 120 g, ben- och skinnfri
1 gösfilé à 150 g, ben- och skinnfri
2 tsk Neptuns Dröm (Herbaria)
4 purjolöksblad
4 långa rosmarinkvistar
1 msk ghee
Risotto:
50 g gul lök, finhackad
2 msk olivolja
300 g hel dinkel
1 l hönsbuljong
250 g kokosfett
1 rödbeta, fint strimlad
3 msk blandade morots- och löktärningar, mycket finhackade
1 msk smör
25 g parmesanost, riven

Förberedelsetid: 50 min / tillagningstid: 18 min
Skölj fisken i kallt vatten och torka den lätt. Dela filéerna på längden, lägg dem mellan två lager plastfolie och kavla dem jämntjocka. Krydda med Neptuns Dröm. Lägg en halv gösfilé på en halv rödingfilé efter att ett purjolöksblad i samma bredd lagts på den undre filén. Trä filéerna på en rosmarinkvist, se bilden. Stek ca 2 min på båda sidor i ghee vid medelhög värme.
Risotto: Fräs löken glansig vid medelhög värme i olivolja. Tillsätt dinkel och buljong och låt allt sjuda på låg värme under lock i ca 2 tim. Hetta upp kokosfettet till 180°, fräs rödbetsstrimlorna krispiga i fettet och låt dem rinna av på hushållspapper. Tillsätt till sist grönsakstärningarna till riset och låt dem koka med 2 min. Låt koka upp igen just före servering, rör ner smör och parmesanost och servera direkt med fisken.

Date: februari 04, 2013