Till 4 personer
Risotto:
1,5 l grönsaksbuljong
6 msk olivolja
450 g arborioris
0,5 l rödvin (t ex Barbera d´Alba)
1–2 msk Tryffellycka (Herbaria)
3 msk kallt smör
50 g parmesanost
Ratatouille:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 zucchini
2 tomater
1 aubergine
1 tsk timjan
Havssalt
1 knippa persilja
Förberedelsetid: 40 min / tillagningstid: 18 min
Skär alla ingredienserna till ratatouillen i stavar, salta lätt på auberginen och låt den dra. Sila bort vätskan. Koka upp grönsaksbuljongen till risotton. Bryn riset i en upphettad kastrull med 2 msk olivolja. Tillsätt rödvinet. Späd med en tredjedel av buljongen, och tillsätt resten under tillagningen, under omrörning. Under tiden riset kokar hettas 4 msk olivolja upp i en belagd stekpanna. Fräs löken tills den blir glansig, tillsätt vitlök och paprika och rör om. Efter 1 min tillsätts timjan, zucchini och aubergine, låt allt fräsa 3–4 min. Plocka bladen på persiljan och hacka dem, rör ner hacket tillsammans med tomattärningarna i grönsakerna och smaka av. Efter ca 18 min är riset klart. Ta kastrullen från värmen och smaka av med Tryffellycka och smör. Lägg upp risotto och ratatouille i djupa tallrikar. Hyvla parmesanost över och servera direkt.