Porkbuns med lågtempererad karré och Tasmansk bergpeppar

Porkbuns fyllda med lågtempererad karré i Ginger Beer och Tasmansk bergpeppar
Bild och recept: Hanna Nilsson

För 4–6 personer
1 kg svensk karré
3 dl Ginger Beer
2 msk neutral olja
1 msk salt
1 msk grovmalen Tasmansk bergpeppar

Sätt ugnen på 100 grader. Häll Ginger Beer i en ugnsfast stekgryta med lock, lägg i karrén. Klappa in köttet med olja och fördela sedan saltet och pepparen över köttet.
Sätt in i ugnen i ca 8 timmar med locket på.

Steamed buns

25 g jäst
3,5 dl kallt vatten
0,5 dl grädde
8 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk salt
2 msk socker
2 msk neutral olja

Färska och picklade grönsaker
Hoisinsås

Lös jästen i lite av vattnet, tillsätt resten av ingredienserna och arbeta i maskin i ca 10 min tills degen är blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 40 min.
Arbeta degen lite och dela den sedan i 20 bitar. Forma och kavla varje bit till en avlång oval form (ca 15 cm lång) som sedan viks på mitten som ett musselskal. Lägg bröden i en stor ånginsats med två våningar. Låt jäsa ca 1 timme i svalt utrymme. Pensla bröden med olja och ånga sedan dem i 10–15 min tills de känns fasta.
Servera bröden varma med köttet som dras isär och öses med stekskyn. Servera också färska och picklade grönsaker samt Hoisinsås till.

 

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer