Porkbuns fyllda med lågtempererad karré i Ginger Beer och Tasmansk bergpeppar
Bild och recept: Hanna Nilsson
För 4–6 personer
1 kg svensk karré
3 dl Ginger Beer
2 msk neutral olja
1 msk salt
1 msk grovmalen Tasmansk bergpeppar
Sätt ugnen på 100 grader. Häll Ginger Beer i en ugnsfast stekgryta med lock, lägg i karrén. Klappa in köttet med olja och fördela sedan saltet och pepparen över köttet.
Sätt in i ugnen i ca 8 timmar med locket på.
Steamed buns
25 g jäst
3,5 dl kallt vatten
0,5 dl grädde
8 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk salt
2 msk socker
2 msk neutral olja
Färska och picklade grönsaker
Hoisinsås
Lös jästen i lite av vattnet, tillsätt resten av ingredienserna och arbeta i maskin i ca 10 min tills degen är blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 40 min.
Arbeta degen lite och dela den sedan i 20 bitar. Forma och kavla varje bit till en avlång oval form (ca 15 cm lång) som sedan viks på mitten som ett musselskal. Lägg bröden i en stor ånginsats med två våningar. Låt jäsa ca 1 timme i svalt utrymme. Pensla bröden med olja och ånga sedan dem i 10–15 min tills de känns fasta.
Servera bröden varma med köttet som dras isär och öses med stekskyn. Servera också färska och picklade grönsaker samt Hoisinsås till.