Plommongravad lax

gravad lax mandarin slaw fresh as

Plommongravad lax, mandarin-fänkålsslaw och gröna oliver
Plommongravad lax
30 g strösocker
30 g salt
15 g Fresh as frystorkat plommonpulver
200 g urbenad laxfilé
10 st Fresh as mandarinklyftor

Blanda salt, socker och plommonpulver och gnid in ytan på laxfilén. Täck
med plastfolie och lägg in i kylskåpet över natten. Ta försiktigt bort
socker-saltblandningen med en pappershandduk nästa dag och skär laxen i
skivor.

Mandarin-fänkålsslaw
Skär ut filéer på fem färska mandariner
100 g späd fänkål
Olivolja
Pressad citron

Lägg mandarinfiléerna i en skål. Skiva fänkålen tunt med mandolin, blanda
och tillsätt olivolja och citronsaft. Smaka av med salt.

Grön olivpasta
250 g gröna kärnfria oliver
2 msk olivolja
Mixa oliverna med olivoljan till en mjuk pasta.
Vinägrett med gröna oliver
250 g gröna oliver
1 tsk strösocker
1 tsk senapspulver
3 msk chardonnayvinäger
2,5 dl druvkärneolja

Mixa oliver, socker, senapspulver och vinäger. Tillsätt långsamt oljan så
att det bildas en emulsion. Ställ in i kylskåpet.

Servering: Lägg upp laxen på mandarin-fänkålsslawen, placera en tesked med
grön olivpasta vid sidan och skeda vinägretten över. Garnera med ärtskott
och Fresh as mandarinklyftor.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer