Mexikansk kyckling i Salsa Xocolatl

Foto: sos-design ® Germany

Till 4 personer
3 msk olivolja
1 kyckling, ca 1,2 kg
1 gul lök, finhackad
1 dl hönsbuljong
250 g skalade tomater
2–3 msk Salsa Xocolatl (Herbaria)
50 g ananas, färsk, skuren i tärningar
Polenta:
3 dl oxbuljong
50 g polenta
1 msk crème fraîche
Havssalt
Svartpeppar Trio Noir (Herbaria)
Muskotnöt, riven

Förberedelsetid: 30 min / tillagningstid: 35 min / dragningstid: 30 min
Dela kycklingen i 8 delar. Hetta upp olivolja i en panna. Bryn kycklingbitarna runt om och ta upp dem ur pannan. Fräs löken ca 3 minuter i olja och tillsätt hönsbuljong. Tillsätt tomaterna, salta och peppra lätt och lägg tillbaka kycklingbitarna. Låt allt puttra cirka 25 minuter och ta upp kycklingbitarna igen. Rör ner Salsa Xocolatl i såsen och mixa den lätt med en stavmixer. Lägg ner ananas och kycklingbitar och låt allt koka ytterligare ca 5 minuter.
Polenta: Koka upp 2 dl av oxbuljongen, blanda polentan med resten av den kalla buljongen och rör ner den i den kokande buljongen. Stäng av värmen och låt polentan stå kvar och svälla ca 30 minuter. Salta, peppra och krydda med muskot. Blanda ner crème fraîche.