Mexikansk kyckling i Salsa Xocolatl

Foto: sos-design ® Germany

Till 4 personer
3 msk olivolja
1 kyckling, ca 1,2 kg
1 gul lök, finhackad
1 dl hönsbuljong
250 g skalade tomater
2–3 msk Salsa Xocolatl (Herbaria)
50 g ananas, färsk, skuren i tärningar
Polenta:
3 dl oxbuljong
50 g polenta
1 msk crème fraîche
Havssalt
Svartpeppar Trio Noir (Herbaria)
Muskotnöt, riven

Förberedelsetid: 30 min / tillagningstid: 35 min / dragningstid: 30 min
Dela kycklingen i 8 delar. Hetta upp olivolja i en panna. Bryn kycklingbitarna runt om och ta upp dem ur pannan. Fräs löken ca 3 minuter i olja och tillsätt hönsbuljong. Tillsätt tomaterna, salta och peppra lätt och lägg tillbaka kycklingbitarna. Låt allt puttra cirka 25 minuter och ta upp kycklingbitarna igen. Rör ner Salsa Xocolatl i såsen och mixa den lätt med en stavmixer. Lägg ner ananas och kycklingbitar och låt allt koka ytterligare ca 5 minuter.
Polenta: Koka upp 2 dl av oxbuljongen, blanda polentan med resten av den kalla buljongen och rör ner den i den kokande buljongen. Stäng av värmen och låt polentan stå kvar och svälla ca 30 minuter. Salta, peppra och krydda med muskot. Blanda ner crème fraîche.

 

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer