logo

Marängsviss

Marängsviss
Jordgubbsmaräng
100 g rumstempererade äggvitor
100 g strösocker
Några droppar pressad citron
10 g frystorkat jordgubbspulver från Fresh as

Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaften till ett hårt skum. Tillsätt sockret gradvis tills allt är blandat. Tillsätt därefter jordgubbspulvret och fortsätt vispa tills smeten är glansig och fast.

Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut marängsmeten 1 cm tjockt. Grädda/torka i 90° varm ugn i 1,5–2 tim, eller tills marängen är krispig. Låt den svalna och bryt den därefter i mindre bitar. 

Vispgrädde
2 dl vispgrädde
40 g florsocker
1 tsk vaniljpasta
Frystorkade hallon och jordgubbar och eventuellt färska bär

Vispa grädden med florsocker och vanilj till ett relativt fast skum.

Blanda försiktigt marängbitar, vispad grädde och frukter i en stor skål. Servera med ätbara blommor. 

 

Date: maj 01, 2018