Mapuche-lamm BBQ med Mapuche Fire och korianderolja

Foto: sos-design ® Germany

Till 4–6 personer
2 vitlöksklyftor
½ tsk havssalt
1,5 kg urbenad lammstek
2–3 msk Mapuche Fire (Herbaria)
3 msk honung
6 msk olivolja
¼ l Cabernet Sauvignon
Korianderolja:
1 knippa koriander
50 g spenat
2 dl solrosolja

Förberedelsetid: 15 min / tillagningstid: 3 tim / dragningstid: 24 tim
Korianderolja: Låt koriander och spenat koka 30 sek i saltat vatten, häll i durkslag, spola med kallt vatten så att kokningen avstannar. Pressa ur allt vatten. Mixa med solrosolja, låt dra 24 tim i kylskåpet och passera genom en finmaskig sil.
Sätt på grillen och låt den (eller ugnen) bli 130°. Mortla salt och vitlök till en pasta, rör ut den med 2 msk olivolja och honung. Gnid in lammsteken med 2 msk Mapuche Fire, bryn den runt om i 3 msk olivolja i en gjutjärnspanna. Pensla på honungsblandningen efter ca 10 min och stek klart på grillen eller i ugnen.
Efter 1 tim tillsätts rödvinet. Ös då och då steken. Efter ca 3 tim är köttet klart. Tranchera lammsteken, servera med rödvinssås, empanadas och korianderolja.

 

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer