Mandarin med hallon, yoghurt och rabarbersås
Yoghurtkräm
450 g osötad filtrerad grekisk yoghurt (utgångspunkt 700 g yoghurt)
1,5 dl rabarber (se nedan)
30 g flytande honung
1,5 gelatinblad
6 serveringsringar
Blanda yoghurt och honung, justera sötman om det behövs. Mjuka upp gelatinbladet i iskallt vatten. Värm vätskan från rabarbern och tillsätt gelatinbladet. Rör tills gelatinet är helt upplöst. Tillsätt en fjärdedel av rabarbervätskan till yoghurten och blanda snabbt, tillsätt resten och blanda väl. Häll i ringarna och ställ in dem i kylskåpet över natten.
Rabarber
200 g rabarber i bitar
4 dl vatten
100 g strösocker
Låt ingredienserna koka upp och sjud dem 20 min. Häll allt i en mixer och kör tills allt mixats. Sila bort ev fasta trådar.
Myntaolja
50 g färsk mynta
0,75 dl druvkärnolja
Blanchera myntan hastigt i kokande vatten och lägg den därefter direkt i isvatten. Tryck ut vattnet och lägg bladen i en mixer. Tillsätt oljan och mixa 3 min. Sila och förvara i en flaska med pip i kylskåpet.
Till servering: Hela hallon och mandarinklyftor från Fresh as.
Stjälp upp yoghurtkrämen på en tallrik. Garnera med myntaolja längs krämens ytterkant. Garnera med Fresh as hallon och mandarinklyftor och en liten kvist mynta.