logo

Krispig grillad kyckling med Magic Chicken

Krispig grillad kyckling med Magic Chicken
Recept av Hans Gerlach

(Förberedelsetid: 25 min / tillagningstid: 50 min)

Till 4 personer
1 stor färsk kyckling (eller ca 1,2–1,5 kg kycklingdelar)
3 citroner
5 msk olivolja
Magic Chicken (Herbaria), mortlad
salt
800 g små potatisar (på sommaren färskpotatis)
6 vitlöksklyftor

Stycka kycklingen i åtta delar: Klipp bort ryggraden med en fågelsax och dela kycklingen mitt på bröstet. Dela därefter i två delar mellan lår och bröst. Dela alla delar i två. Skär loss lårklubban mitt i leden och dela vingarna i den mittersta leden.
Värm ugnen till 220 grader (varmluft 200 grader). Ställ in en plåt på nedersta falsen. Lägg alla kycklingdelarna i en skål och blanda med 2 msk olivolja – krydda med Magic Chicken och salt. Lägg delarna med skinnet ner på plåten och stek 25 min i ugnen.
Skölj potatisarna och halvera dem. Skölj citronerna under hett vatten, dela 2 citroner i klyftor och pressa ur saften på den tredje. Krossa de oskalade vitlöksklyftorna lätt med en köttkniv. Blanda allt med 2 msk olivolja och krydda med Magic Chicken och salt. Fördela runt om kycklingbitarna, vänd dem med skinnsidan uppåt och stek vidare i 20–25 min. Blanda med citronsaft och servera.

Kryddtips: För en mustig variant på kycklingen krydda med lite mindre Magic Chicken och tillsätt efter ca 35 min Resi och söt Paprika.

Date: maj 12, 2018