Krispig grillad kyckling med Magic Chicken

Krispig grillad kyckling med Magic Chicken
Recept av Hans Gerlach

(Förberedelsetid: 25 min / tillagningstid: 50 min)

Till 4 personer
1 stor färsk kyckling (eller ca 1,2–1,5 kg kycklingdelar)
3 citroner
5 msk olivolja
Magic Chicken (Herbaria), mortlad
salt
800 g små potatisar (på sommaren färskpotatis)
6 vitlöksklyftor

Stycka kycklingen i åtta delar: Klipp bort ryggraden med en fågelsax och dela kycklingen mitt på bröstet. Dela därefter i två delar mellan lår och bröst. Dela alla delar i två. Skär loss lårklubban mitt i leden och dela vingarna i den mittersta leden.
Värm ugnen till 220 grader (varmluft 200 grader). Ställ in en plåt på nedersta falsen. Lägg alla kycklingdelarna i en skål och blanda med 2 msk olivolja – krydda med Magic Chicken och salt. Lägg delarna med skinnet ner på plåten och stek 25 min i ugnen.
Skölj potatisarna och halvera dem. Skölj citronerna under hett vatten, dela 2 citroner i klyftor och pressa ur saften på den tredje. Krossa de oskalade vitlöksklyftorna lätt med en köttkniv. Blanda allt med 2 msk olivolja och krydda med Magic Chicken och salt. Fördela runt om kycklingbitarna, vänd dem med skinnsidan uppåt och stek vidare i 20–25 min. Blanda med citronsaft och servera.

Kryddtips: För en mustig variant på kycklingen krydda med lite mindre Magic Chicken och tillsätt efter ca 35 min Resi och söt Paprika.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer