Jordgubbs- och mandelmaräng

Jordgubbs- och mandelmaräng
5 äggvitor från stora ägg
En nypa salt
Några droppar pressad citron
300 g strösocker
100 g rostade och grovt hackade mandlar
3 msk Fresh as jordgubbspulver
3 dl vispad vispgrädde
250 g jordgubbar, snoppade och skivade (plus lite extra till serveringen)
30 g Fresh as frystorkade, lätt smulade, jordgubbar
Florsocker till serveringen

Hetta upp ugnen till 140°. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar och rita en cirkel med 20 cm diameter på båda. Vispa äggvitor, salt, pressad citron och 50 g av sockret till ett fast skum. Tillsätt 150 g av sockret långsamt under tiden du fortsätter vispa. Blanda i resten av sockret och mandeln. Tillsätt och blanda ner jordgubbspulvret ”slarvigt” så att smeten blir ripplad.

Fördela smeten lika mitt på båda cirklarna. Bred snabbt ut smeten i hela cirkelns storlek, det gör inget om det blir ojämnt. Grädda ca en timme i ugnen eller tills marängen är fast och börjar bli lätt gyllenbrun. Prova om den är klar genom att lyfta lätt på bakplåtspapperet, släpper marängen från papperet är den klar. Ta ut plåtarna ur ugnen och låt marängen kallna. Lägg en av delarna på ett serveringsfat.

Blanda de färska och frystorkade jordgubbarna med den vispade grädden och lägg den toppad på marängen på serveringsfatet. Lägg på den återstående marängdelen och tryck försiktigt ner den så att fyllningen fyller ut hela ytan. Sikta över florsocker och ställ in 30 min till en timme i frysen. Servera med jordgubbar.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer