Till 4 personer
4 guldbraxar, rensade, à ca 300 g
2 msk Doften av Macchia (Herbaria)
4 gula lökar, skivade
6 morötter, strimlade
1 blekselleri, strimlad
1 fänkål, tunt skivad
1 citron
100 g smör
Havssalt
Smörgåspapper, 8 ark
1 äggvita, lättvispad
Förberedelsetid: 50 min / tillagningstid: 30 min
Strimla citronskalet med ett zestjärn. Pressa ur citronsaften. Koka zest, lök, morötter och fänkål i saltat vatten, det ska finnas tuggmotstånd kvar när det är klart. Lägg allt en kort stund i kallt vatten så att kokningen avstannar. Hacka det gröna på selleri och fänkål och blanda med grönsakerna. Gnid in Doften av Macchia in- och utvändigt på fisken. Fördela grönsakerna inuti fisken. Lägg fiskarna på var sin bit smörgåspapper, droppa på citronsaft och lägg på en klick smör. Pensla kanterna på papperet med äggvita, lägg en bit papper på fisken och klistra fast det mot det undre papperet. Baka i 220° varm ugn ca 30 min.
Tips: Servera bakad rosmarinpotatis till.