Grillad mango med Tasmansk Bergpeppar

Grillad mango med blodapelsinsås, mascarpone med Tasmansk Bergpeppar samt heta knäckflarn

Bild och recept: Hanna Nilsson

Dessert för 4 personer
Flarn:
50 g smält smör
1 dl mandelmjöl
0,5 dl socker
0,5 msk honung
1 msk vetemjöl
0,5 msk grädde
2 krm mald Tasmansk Bergpeppar
1 nypa salt

Mascarpone:
200 g mascarpone
0,5 dl florsocker
1–2 krm mald Tasmansk bergpeppar
1 nypa vaniljpulver

Sås:
1 blodapelsin – juicen
1 msk honung
0,5 tsk maizena till redning

1 stor mogen mango
hallon

Smält smöret och rör ner de torra ingredienserna samt honung och grädde till en jämn smet i kastrullen. Klicka ut ca 15 klickar på två plåtar (med bakplåtspapper). Se till att ha ordentligt avstånd mellan klickarna då kakorna flyter ut. Grädda i 6–7 min på 175 grader.
Låt svalna.
Vispa mascarpone med florsocker, vanilj och mald peppar. Pepparn ger en vacker ljusviolett ton. Smaka av och tänk på att pepparns hetta fortsätter att utvecklas då krämen står en stund. Ställ svalt.
Pressa juicen ur apelsinen och koka upp tillsammans med honung. Red av med maizena och ställ sedan såsen svalt.
Skär upp mangon i 8 stavar som grillas eller steks i mycket het panna till fin färg.
Lägg upp, garnera med hallon och servera!

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer