logo

Fresh as maränger

 

150 g äggvita

300 g strösocker

35 g frystorkat svartvinbärspulver från Fresh as

Värm ugnen till 70°. Låt en kastrull med vatten koka upp och ställ in plattan så vattnet sjuder. Blanda äggvita och socker i en rostfri skål och vispa det fluffigt över vattenbadet. Fortsätt vispa tills sockret är helt upplöst. Ta bort från vattenbadet och fortsätt vispa med elvisp tills det bildas medelfasta toppar. Tillsätt svartvinbärspulver och fortsätt vispa tills smeten är homogen. Spritsa eller skeda ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Antingen 12 stora maränger eller 80 små minimaränger. Torka dem i ugnen i ca 3 tim. 

Variation: Byt ut svartvinbärspulver mot t ex passionsfruktpulver, hallonpulver eller smulade jordgubbar från Fresh as.

Date: maj 11, 2018