
- 1 kg blåmusslor
- 1 dl vittvin och 1 vitlöksklyfta
- 4 råa havskräftor
- 4–5 små bäckfiskar
- Olivolja
- 2 hackade gula lökar
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 3–4 skållade, skalade och tärnade tomater
- 1 g saffran
- 400 g fiskfilé, t.ex. gös
- Salt och peppar
- 4 msk konjak
- 3–4 dl vittvin
- Ev. 2 msk Karibiens skatter från Herbaria
Borsta och skär bort skägget på blåmusslorna. Koka upp vitvin och hackad vitlök, lägg i musslorna, på med locket och låt koka ca 5 minuter tills musslorna öppnar sig. Musslor som inte öppnar sig kastas bort. Spara spadet och ta ut de flesta musslorna ur sitt skal. Fräs havskräftorna och de delade och rensade bläckfiskarna 10 minuter i olja.
Ta upp havskräftor och bläckfiskar och fräs hackad gul lök och pressad vitlök i oljan. Tillsätt de tärnade tomater, musselspadet, saffran, fiskfilé i stora bitar, bläckfisk och havskräftor.
Smaka av med salt och peppar, tillsätt konjaken och 3–4 dl vitvin och låt allt småputtra ca 15 minuter. Smaka av med Karibiens skatter, lägg ner musslorna och servera.