
Till 4 personer
2 msk jungfruolivolja
1/2 gul lök, finhackad
1/2 vitlöksklyfta, finhackad
100 g små kantareller eller säsongens svamp, ansad och hackad
250 g broccoli, ansad
2,5 dl grädde
1 msk Neptuns Dröm (Herbaria)
100 g körsbärstomater
6 svarta kalamataoliver, fint skivade
300 g fettuccine
100 g parmesanost, hel bit
Havssalt
Förberedelsetid: 30 min / tillagningstid: 10 min
Hetta upp olivoljan och fräs lök och vitlök glansig i den. Tillsätt kantareller och broccoli i buketter, och låt dem fräsa med 1 minut. Tillsätt grädde och låt koka samman en kort stund. Krydda med Neptuns Dröm. Blanda ner tomater och oliver. Koka fettuccinen i rikligt med saltat vatten, den ska ha tuggmotstånd när den är klar. Låt den rinna av i durkslag och lägg upp med såsen på tallrikar. Hyvla parmesanost över rätten.