Falafel i pitabröd med Stora Karavanen

Till 4 personer
Falafel:
250 g gula ärtor
1 gul lök, grovt hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk gräslök, finklippt
1 msk Stora Karavanen (Herbaria)
1 tsk bakpulver
4 små pitabröd
4 msk hummus
4 salladsblad
1 rödlök, skuren i ringar
1 kvisttomat, skivad
1/2 slanggurka, skivad
Havssalt
Kokosfett att fritera i
Hummus:
300 g kokta kikärtor
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja, 3 msk citronsaft
3 msk tahini, 3 msk grönsaksbuljong
1 tsk spiskummin, mald

Förberedelsetid: 40 min / tillagningstid: 5 min / dragningstid: 10 tim
Lägg ärtorna i blöt 10 timmar. Låt dem rinna av i ett durkslag och finfördela dem med lök, gräslök, vitlök och Stora Karavanen i en matberedare. Smaka av med salt och rör ner bakpulver. Hetta upp fettet, forma falaflar med två skedar och fritera dem gyllengula i det heta fettet. Värm pitabröden, skär en öppning i dem och bred på hummus. Lägg i salladsblad, lökringar, tomat- och gurkskivor och fyll på med falaflar.
Hummus: Mixa kikärtor, vitlöksklyftor, olivolja, citronsaft, tahini, grönsaksbuljong och spiskummin och smaka av med salt.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer