
Exotisk sallad av kalkonschnitzel med krispiga tortillas och grönpeppar
4 personer
2 vetetortillas
1 dl kokosmjölk
1 msk mangosirap
1 lime
2 msk olivolja
500 g kalkonbröst
Cajun Spices (Herbaria)
1 msk ghee
1/2 friséesallatshuvud
2 schalottenlökar, finhackade
1 avokado, tunt skivad
1/2 ananas, tunt skivad
1/2 mango, tunt skivad
1 stjälktomat, finhackad
1 skål ärt- eller sparrisgroddar
1/2 salladslök, fint strimlad
1/2 rödlök, fint strimlad
1 msk grön urskogspeppar, grovt mortlad (Herbaria)
20 g macadamianötter eller cedernötter, grovt hackade
Havssalt
Rosta tortillabröden i 180° i 3 min så de blir spröda, och dela dem i bitar. Blanda kokosmjölk med mangosirap, limesaft och olivolja till dressingen, smaka av med salt. Skiva kalkonbröstet tunt och krydda med Cajun Spices. Hetta upp ghee och bryn schnitzlarna ca 20 sekunder, vänd och bryn 20 sekunder på andra sidan. Ta dem ur pannan och blanda direkt med övriga ingredienser och tortillas i en skål. Ringla dressing över och strö på grön urskogspeppar och hackade nötter.