
4 personer
2 vitlöksklyftor
1–2 tsk Good Old Mild Curry (Herbaria)
250 g ketchup
1 gul lök
3 halva paprikor
1 msk olivolja
4 medelstora korvar
1 kg fasta potatisar
Havssalt
2,5 dl olivolja
Currywurst: Skala vitlöken och finhacka den, blanda med Good Old Mild Curry och ketchup. Skala löken, dela och skiva den, kärna ur paprikan, tärna den. Fräs grönsakerna i en teflonpanna i 2 min. Skär 5 sneda snitt i i korvarna och stek dem ca 10 min med grönsakerna så att de får stekyta. Ta upp korvarna ur pannan. Låt Good Old Mild-curry-ketchupen koka med grönsakerna en kort stund. Servera med pommes frites. Skala potatisen, skär den i stavar och lägg dem i kallt vatten – hit kan du förbereda. Koka potatisen 2 min i saltat vatten, häll bort vattnet och låt potatisen ånga ur på en handduk. Hetta upp olivolja (ca 170 °), fritera potatisen gyllengul i oljan. Lägg den på hushållspapper som suger upp fettet, salta och servera direkt.