logo

Black forest-kaka

black forest kaka

Black forest med ljuvlig kompott på frystorkade körsbär

Körsbärskompott

1 dl vatten

100 g strösocker

35 g hela körsbär från Fresh as

Låt vatten och socker koka upp, tillsätt körsbären. Ta från värmen och låt kallna.

Chokladkräm

100 g mjölkchoklad

90 g grädde

2 gelatinblad

20 g glukos

25 g mjölk

Lägg gelatinbladen i iskallt vatten tills de mjuknar. Smält chokladen i vattenbad. Häll grädde och glukos i en kastrull och låt det koka upp. Häll grädden över chokladen i tre omgångar under omrörning. Tillsätt mjölken och rör tills allt är blandat. Förvara i kylen tills det ska användas.

Vaniljkräm

200 g grädde

20 g strösocker

1 droppe vaniljpasta

Blanda och vispa tills grädden bildar mjuka toppar

Chokladbrownie

125 g mörk choklad (70% kakao)

105 g smör

3 ägg

180 g strösocker

90 g vetemjöl

Värm ugnen till 160°.  Smält smöret och chokladen i vattenbad. Vispa äggen och sockret i en separat skål tills det är vitt och fluffigt. Vänd ner ägg och socker i chokladen och vänd därefter ner vetemjölet. Häll smeten i en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda 25–30 min tills kakan är nästan gräddad och fortfarande lite fuktig mitt i.

 

Date: maj 11, 2018