logo

Black forest-kaka

Black forest med ljuvlig kompott på frystorkade körsbär

Körsbärskompott
1 dl vatten
100 g strösocker
35 g hela körsbär från Fresh as

Låt vatten och socker koka upp, tillsätt körsbären. Ta från värmen och låt kallna.

Chokladkräm
100 g mjölkchoklad
90 g grädde
2 gelatinblad
20 g glukos
25 g mjölk

Lägg gelatinbladen i iskallt vatten tills de mjuknar. Smält chokladen i vattenbad. Häll grädde och glukos i en kastrull och låt det koka upp. Häll grädden över chokladen i tre omgångar under omrörning. Tillsätt mjölken och rör tills allt är blandat. Förvara i kylen tills det ska användas.

Vaniljkräm
200 g grädde
20 g strösocker
1 droppe vaniljpasta

Blanda och vispa tills grädden bildar mjuka toppar

Chokladbrownie
125 g mörk choklad (70% kakao)
105 g smör
3 ägg
180 g strösocker
90 g vetemjöl

Värm ugnen till 160°. Smält smöret och chokladen i vattenbad. Vispa äggen och sockret i en separat skål tills det är vitt och fluffigt. Vänd ner ägg och socker i chokladen och vänd därefter ner vetemjölet. Häll smeten i en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda 25–30 min tills kakan är nästan gräddad och fortfarande lite fuktig mitt i

Date: maj 11, 2018