Bakade körsbärstomater med couscous och Ropet från Oasen

Till 4 personer
Ca 4 x 6 körsbärstomater på kvist
Kvarnsalt
3 msk grädde
Trio Noir svartpeppar (Herbaria)
80 g fullkornscouscous
1 tsk Ropet från Oasen för tabouleh och sallad (Herbaria)
5–6 msk olivolja (mild och fruktig)
1 schalottenlök, finhackad
1,5 dl grönsaksbuljong
1 salladslök, tunt skivad
1/2 slanggurka, skuren i små tärningar
1 msk pinjenötter, rostade och grovt hackade
1 msk finhackad bladpersilja
Lite smulad Hot’n Spicy torkad chili (Herbaria)
150 g sallat
1 citron

Förberedelsetid: 40 min / tillagningstid: 10 min / dragningstid: 10 min
Skär av ett lock på tomaterna vid blomfästet. Urholka tomaterna, hetta upp fruktköttet med grädde och ställ det åt sidan. Salta och peppra tomaterna inuti. Lägg couscousen i en skål och strö på Ropet från Oasen. Fräs schalottenlöken i 1 msk olja tills den blir glansig. Tillsätt 1,2 dl buljong till couscousen, låt den svälla under lock i 10 min (eller tillaga enl anv på förpackningen). Smaka av med salladslök, gurka, pinjenötter, persilja, 3 msk olja, Hot’n Spicy och salt. Fyll tomaterna med blandningen. Lägg på tomatlocket, placera tomaterna på en saltbädd på en bakplåt och baka dem i 175° varm ugn i ca 10 min. Fördela sallaten på 4 tallrikar, droppa över citronsaft, olja och salt. Passera tomat-grädde, tillsätt resten av buljongen, smaka av och mixa skummigt. Ställ tomaterna på sallaten och droppa över skummet.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer