Ångad tofu i mangoldblad med ingefära, vitpeppar och Good Old Mild Curry

Till 4 personer
3 msk tahini, med salt
2 tsk Good Old Mild Curry (Herbaria)
1 tsk Vit urskogspeppar, nymald (Herbaria)
0,5 dl Shoyu (soja av sojabönor och vete)
1 msk asiatisk stekolja (2/3 solrosolja, 1/3 rostad sesamolja)
1 msk ingefära, finriven
500 g tofu natur, fast
2 stånd mangold i olika färger
125 g basmatiris
1 purjolök, i bitar
20 g salta jordnötter, hackade
Havssalt
Tillbehör: Bambukorg

Förberedelsetid: 50 min / tillagningstid: 25 min / dragningstid: 12 tim
Blanda tahini, curry, peppar, soja, stekolja och ingefära. Dela tofun i 8 lika stora tärningar och låt dem dra i marinaden i 12 tim. Vänd dem några gånger. Ta loss mangoldbladen från stjälkarna och blanchera dem i saltat vatten. Tärna stjälkarna fint och lägg dem åt sidan. Slå in tofutärningarna i mangoldbladen och lägg dem i ånginsatsen av bambu.
Tvätta riset i kallt vatten. Lägg det tillsammans med 1,85 dl vatten, lite salt, purjolök och de hackade stjälkarna i en kastrull och låt det koka upp. Sänk värmen, lägg på lock och låt svälla i 15 min.
Låt vatten koka upp i en kastrull, ställ i ånginsatsen och ånga tofupaketen 5 min. Servera med riset. Garnera med jordnötter.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer