Grillad lammfilé med Skogslycka – och variation på tomater

by Ingrid Münch

grillad lammfile med variation på tomater

Kvällens middag blir en grillad lammfilé från Galleri fisks sommarlåda. Jag skårade fettet och rubbade den med Skogslycka. Köttet fick vila två timmar innan det grillades till 65 grader innertemperatur. Insvept i folie fick köttet vila och det ökade temperaturen till 70 grader. Köttet blev perfekt och underbart gott.
Som tillbehör långtidsbakade körsbärstomater. Fem timmar i ugnen med lite ringlad olivolja, värme 95 grader.
Upptill i bild en tomatsås på körsbärstomater med Salsa Xocolatl. Lite vitlök är förutom Salsa Xocolatl den enda kryddan.
Till vänster en tomatchutney på körsbärstomater kokt med Portofino, rödvinsvinäger och socker.
Recept på alla tomattillbehören finns på bloggen i länkarna. Smaklig spis!

You may also like

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x