Kvällens middag blir en grillad lammfilé från Galleri fisks sommarlåda. Jag skårade fettet och rubbade den med Skogslycka. Köttet fick vila två timmar innan det grillades till 65 grader innertemperatur. Insvept i folie fick köttet vila och det ökade temperaturen till 70 grader. Köttet blev perfekt och underbart gott.
Som tillbehör långtidsbakade körsbärstomater. Fem timmar i ugnen med lite ringlad olivolja, värme 95 grader.
Upptill i bild en tomatsås på körsbärstomater med Salsa Xocolatl. Lite vitlök är förutom Salsa Xocolatl den enda kryddan.
Till vänster en tomatchutney på körsbärstomater kokt med Portofino, rödvinsvinäger och socker.
Recept på alla tomattillbehören finns på bloggen i länkarna. Smaklig spis!
802
previous post
Mustig tomatsås med Salsa Xocolatl
Subscribe
0 Comments
Oldest