Till 6–8 personer:
(Förberedelsetid: 30 min / dragningstid: 2 tim)
1 aubergine (ca 300 g)
2 små zucchinier
1–2 paprikor
300 g ostronskivling
300 g rödlök
1 litet fänkålsstånd
2 morötter
6 dl olivolja
2 msk Tutto mio! (Herbaria)
4 msk rårörsocker
salt
2 msk vit balsamvinäger
Skiva aubergine och zucchinier. Dela och ta ut kärnorna på paprikan och skär den i långa strimlor. Dela ostronskivlingen i centimeterbreda bitar. Skala löken och skiva den på längden. Gör likadant med fänkålen. Dela morötterna i fyra eller åtta delar på längden och skär dem i bitar. Fördela grönsakerna på två bakplåtar, så att de inte ligger ovanpå varandra. Krydda med nymald eller mortlad Tutto mio!, salt och socker, blandat med olivolja och låt allt dra en halvtimme. Värm ugnen till 200° (varmluft 180°). Baka grönsakerna ca 12 min i ugnen. Ta ut dem och droppa över balsamvinäger. Låt dra minst 2 timmar.
Tips: Om du täcker de marinerade bakade grönsakerna med olja håller de sig upp till två veckor i kylskåpet.