logo

Chili con Carlos – för molesås och grytor

Mexikansk Molesås – ekologiska kryddor
Beskrivning: Blandning för chili con carne, köttgrytor och vegetariska rätter. Eller i såser till kött- eller grönsaksrätter. En smakrik kombination med pikant hetta och toner av mörk choklad.
Förpackning: Stapelbar burk med aromskydd à 110 g.
Ingredienser: Mörk choklad*A, bergsalt, mandel*, sesam*, paprika*, tranbär*, tomatflingor* (koncentrat av tomatpuré*, majsstärkelse*), citrongranulat* (koncentrat av saft från citron*, majsstärkelse*), vitlök*, koriander*, svartpeppar*, apelsingranulat* (koncentrat av saft från apelsin*, rismjöl*), kanel*, chili*, kryddnejlika*, stjärnanis*, fänkål*. A(kakaomassa*, råsocker*, kakaosmör*, emulgator: sojalecitin*). *Från kontrollerade ekologiska odlingar.
art.nr 05024846
Tips: Fräs 1 lök och 1 vitlöksklyfta i olivolja, tillsätt skållade och skalade tärnade tomater, blanda ner Chili con Carlos och mixa till en slät kräm. Används  som grund till soppor eller som tomatsås till  pizza.
Krydda köttbullar med Chili con Carlos för mustig smak.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb

Med fräst lök och krossade tomater till en god tomatsås eller grillsås. Ger djup i köttfärssås. Blandning för Mexicos berömda festfina Molesås med en säregen kombination av pikant styrka och choklad. Till stekar och kyckling. Fräs 1 lök och 1 vitlöksklyfta i olivolja, tillsätt skållade och skalade tärnade tomater, blanda ner Chili con Carlos och mixa till en slät kräm.
Förslag på recept där kryddan passar
Date: oktober 10, 2017