logo

Caesarsallad med Caesar Salad salladskrydda

Till 4 personer
8 skivor bacon
2 msk olivolja
10 g smör
4 skivor formbröd, skuret i tärningar
2 stånd romansallat
50 g majonnäs
1 msk Caesar Salad (Herbaria)
1 sardell, fint strimlad
2 msk vit balsamvinäger
50 g parmesanost, färskriven
4 rädisor, skivade

Förberedelsetid: 30 min / tillagningstid: 5 min / dragningstid: 10 min
Stek baconskivorna knapriga på båda sidor i en het stekpanna. Ta upp dem och låt dem droppa av på hushållspapper. Tillsätt olivolja och smör till fettet, lägg ner brödtärningarna och bryn dem knapriga. Låt krutongerna droppa av på hushållspapper. Ansa salladen, dela bladen i 2–3 breda remsor. Spara mitten på salladsstånden till att garnera med. Lägg majonnäsen i en skål, tillsätt Caesar Salad, sardell och balsamvinäger och låt dra i 10 min. Blanda salladen med dressingen och fördela den på fyra tallrikar eller servera som på bilden. Strö på parmesanost, skivade rädisor och brödkrutonger och garnera med det stekta baconet.

Date: februari 01, 2013